Granada - Andalusië - Spanje
Home » Overnachten

Overnachten

In Granada vindt je veel pensions dit zijn kleine familiehotels waar je de geroemde gastvrijheid van Granada leert kennen. Overnachten in een familie hotelletje is redelijk goedkoop in Granada. Veel van deze pensions vind je rond het Alhambra, dit is de belangrijkste attractie van Granada.

De receptie van deze familiehotels is vaak bijna meer een klein toeristenbureautje. Of het nu om de leukste restaurants, om taxitarieven, om dagtrips of om de beste winkeltjes gaat, de mensen aan de receptie kunnen je allerlei tips geven om je verblijf in Granada onvergetelijk te maken. In sommige familiehotels kun je 's avonds zelfs een smakelijk streekgerecht bestellen.

Het verhuren van appartementen door particulieren is enorm populair in Granada. Je zult dan ook niet al te veel moeite hebben om een leuk appartement te vinden.  Het huren van een appartement is relatief voordelig voor gezinnen en kleine groepen. Een extra voordeel van een eigen appartement is de keuken. Met een eigen keuken hoef je niet iedere dag in een restaurant uiteten. Dit kan behoorlijk schelen in je vakantiebudget. 

Ook het huren van een vakantiewoning moet te doen zijn er is voldoende aanbod in- en om Granada. Met de groene heuvels vol olijfgaarden rond Granada en de Sierra Nevada dichtbij kan het huren van een vakantiewoning een mooi alternatief zijn voor een hotelkamer in de stad zelf.

Soms moet je de hele vakantiewoning huren. In andere gevallen kun je ook één kamer huren. De voordelen van de Casas Rurales zijn de prijs, de ruimte en de rust. En met een eigen keuken geef je een stuk minder uit aan het eerste levensonderhoud. Als je met meerderen op vakantie bent kun je de prijs van een vakantiewoning delen. Heb je geen eigen vervoer? Boek dan een vakantiewoning in één van de dorpjes niet te ver weg van Granada. Granada is vanuit de rondliggende plaatsjes met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Rond Granada zijn er ook diverse campings waar je kunt overnachten . Sommigen campings liggen maar een paar kilometer van de stad vandaan. Geen tent meegenomen ? Geen nood! Op een aantal campings kun je ook een leuk vakantiehuisje huren. Niet zo ruim en authentiek als de Casas Rurales maar de huisjes op de camping beschikken over alle basisbenodigdheden. De prijzen van vakantiehuisjes op campings zijn lager dan die van de Casas Rurales.